Parboiled mozesz stosowac po treningu a niby dlaczego po treningu? przeciez ktos troche nad Toba napisal ze ma IG niskie, wiec kiepski pomysl. rowniez nie zgodze sie ze jest najmniej przetwozony, bo to cecha brazowego ryzu (pelnoziarnisty) parboiled lepszy od bialego, na masie jak najbardziej ciezko czasami zjesc na diecie masowej zalozona ilosc [...]
[...] popierał), i na nawijaniu makaronu na uszy. W kołko. Jak w sekcie. nie spożywany warzyw gdyż pestycydy w nich zawarte okazują się być jedną z głównych przyczyn nowotworów, a błonnik przyspiesza pasaż jelitowy, a w mojej diecie założenie jest odwrotne: jak najmniej objętościowo, jak najlepszego jakościowo pokarmu i jak najdłuższy czas przebywania [...]
[...] napisane jest prawdą, jednak warto wspomnieć o n-3, o tym, że tłuszcze nasycone przyczyniają sie do oporności na insulinę, korzyści wynikające ze spożywania warzyw i owoców (błonnik rozpuszczalny, witaminy, minerały) przewyższają ich wady (wspomniane pestycydy, chociaż tutaj mamy gratis cynk ). outsidee: chodziło o sproszkowane jajka, co jest [...]
[...] z odpodiednim zregenerowaniem mięsniowej a ja stosuje np cos takiego ze w DNT mam tylko aeroby/tabate/hiit i zero węgli praktycznie, jedynie to co wejdzie np. z twarogu czy warzyw ale warzyw sie nie liczy bo to tylko błonnik a w DT jedynie węgle okołotreningowo i tyle i narazie jest gitara Zmieniony przez - carbon91 w dniu 2010-07-08 18:14:15
Prowadzę zbilansowaną dietę i wszystko mi ładnie wychodzi do momentu kiedy wyliczam błonnik ~50g na dobę, a z tego co wiem górna granica wynosi 40, natomiast nadmiar zaburza wchłanianie witamin i minerałów. Czy się tym martwić, ponieważ naprawdę ciężko mi coś wyrzucić z diety, z samych owoców i warzyw jest juz 10-12g + glowne źródła węgli [...]
[...] proporcjach (50% jednonienasycone i po 25% wielonienasycone i nasycone). 100% zapotrzebowania na węglowodany z czego >80% to ww złożone o niskim IG (płatki, kasze), błonnik >10% (żeby stolec był jak trzeba ) i trochę prostych z laktozą. Nie liczyłem warzyw, ktore powinieneś jeść do posiłków conajmniej 3x dziennie. Zapotrzebowanie na [...]
[...] cholesterolu w surowicy to: 1. Ilość przyjmowanego cholesterolu w diecie 2. Prędkość przemian metabolicznych w organizmie (dotyczących chol.) 3. Stosowana dieta (rodzaj KT, błonnik) 4. Odpowiednio dostosowany wysiłek fizyczny 5. Stosowane leki (wpływające na metabolizm cholesterolu). Jeżeli spożywa się duże ilości cholesterolu, ale pozostałe [...]
[...] się na lepsze samopoczucie i wyższy poziom energii i motywacji -nie spożywany warzyw gdyż pestycydy w nich zawarte okazują się być jedną z głównych przyczyn nowotworów, a błonnik przyspiesza pasaż jelitowy, a w mojej diecie założenie jest odwrotne: jak najmniej objętościowo, jak najlepszego jakościowo pokarmu i jak najdłuższy czas przebywania [...]
[...] bialka i dzialalo to wrecz odchudzajaco ale zastanawiam sie jak to jest z tymi owocami czy zawarte w nich ww proste ktore nie sa nam wsumie az tak potrzebne moga powodowac przybieranie na wadze, biorac pod uwage ze owoce maja błonnik ;D chodzi mi to o jabłka mandarynki kiwi grejpfruty no i moze tak w minimalnych ilosciach banany;)
[...] pożywienia; * potrawy bogate w tłuszcz - wymagają w niewielkim stopniu żucia cosprzyja szybkiemu przyjmowaniu nadmiaru energii, w odróżnieniu od produktów obfitujących w błonnik; W ostatnich latach obserwuje się korzystne zmiany w strukturze spożycia tłuszczu, co wyraża się zwiększonym spożyciem olejów roślinnych, a zmniejszonym tłuszczów [...]
Słodka, co do samego trenigu brzucha i diety oraz wskazowek to polecam post do ktorego linka u gory wrzuciła Amazone. Twoj problem natomiast z tego co opisujesz to nie ty7le sam tluszcz co wzdecia. Przyczyny moga byc bardzo rozne. Jesli wzdecia juz sie pojawia, udaj sie na spacer,pogimnastykuj - ruch przyspiesza oczyszczanie wnetrznosci z gazów. [...]
[...] (całościowe) odgrywają dużą rolę w gospodarce wodno-mineralnej, zmniejszając wydalanie tych składników, biorą udział w budowie błon komórkowych, niektóre wielocukrowce (błonnik) choć nie są przez organizm człowieka trawione i przyswajane, to jednak odgrywają dużą rolę w regulowaniu perystaltyki przewodu pokarmowego. Zapotrzebowanie [...]
Czy możliwe jest, aby nadmiar błonnika w diecie powodował totalny brak apetytu (chodzi mi o brak uczucia fizjologicznego głodu)? Niby błonnik hamuje apetyt, ale zastanawia mnie, czy może hamować do tego stopnia, że trzeba sobie przypominać o posiłku, bo nie ma tego ssania w żołądku...?
[...] na promocji bo jest o parę gatunków gorsze. Inna rzecz - nie zwykłem polecać nigdy gotowego mięsa mielonego, ale tak - można jeść, to akurat jedne z lepszych gatunkowo, nie pakuj sie za to w zadne cudowne "miesa na kotlety" "produkty garmazeryjne" etc gdzie przewaza soja, błonnik i woda Zmieniony przez - PawelSzEvc w dniu 2015-09-24 16:24:36
[...] gatunki oraz spożywać dużo warzyw, owoców i nasion roślin strączkowych, działających zasadotwórczo i zawierających, antyutleniacze (witaminy, enzymy, biopierwiastki), oraz błonnik. Ja nie mówię o zupełnym przekreślaniu mięsa z jadłospisu, po prostu staram się je jeść ok. 2x/tydzień, wolę zamiast tego jeść ryby. Chciałam policzyć sobie normę [...]
[...] zbudowane są także w ten sposób, by mogły poruszać się w poziomie i wspomóc ten proces. Obie te cechy są charakterystyczne dla istot roślinożernych, które spożywają bogaty w błonnik pokarm roślinny o twardej strukturze. Ponieważ taka żywność jest trudna do strawienia, proces przyswajania jej przez organizm zaczyna się już od momentu wejścia [...]
[...] wieku otręby traktowano jako uboczy produkt przemiału ziarna i wykorzystywano głównie jako paszę dla zwierząt. Są one zewnętrzną osłonką ziarna, która jest bardzo bogata w błonnik, witaminy i składniki mineralne. W sklepach, oprócz najbardziej popularnych otrąb pszennych, możemy kupić również otręby owsiane i ryżowe. Otręby pszenne zawierają aż [...]